Hoe kan inschrijven voor vrachtwagenrijscholen me helpen een baan te vinden?


Voor de gemiddelde autodidactische CDL-houder is het al moeilijk genoeg om een ​​baan te vinden zonder de steun van Truck Driving Schools. Zonder school en zonder ervaring om je te ondersteunen, zijn de meeste cv’s van deze potentiële commerciële chauffeurs herhaaldelijk verder en verder naar de achterkant van de mappen van de sollicitanten geduwd. Dat is de reden waarom veel aspirant-chauffeurs die er zijn ervoor kiezen om zich in te schrijven bij rijscholen – zelfs als dit extra kosten met zich meebrengt, is er in ieder geval de wetenschap dat je betere kansen hebt om aangenomen te worden nu je voldoende training hebt om je rijbewijs te halen . Het is echter te gemakkelijk om voor campy-adds te vallen die naïeve wannabe-chauffeurs een korte opleidingsduur, een laag collegegeld en een vaste baan na het afstuderen beloven (wat gewoon te mooi is om waar te zijn, of zelfs legitiem). Het is het beste om dergelijke oplichting helemaal te vermijden en een school te zoeken die je een eerlijke tot goedheidstraining geeft. Maar hoe?

Vraag rond in de kring van commerciële chauffeurs om Rijschool Tilburg fly-by-night-rijscholen voor vrachtwagens te vermijden. Van welke scholen kwamen ze? Welke scholen produceren goede chauffeurs? Meestal hebben scholen met een goede reputatie bij chauffeurs vaak een goede reputatie bij de werkgevers van de chauffeur, wat natuurlijk de transportbedrijven zijn. Een respectabele school zal ook goede relaties hebben met meerdere vervoerders, zodat haar studenten meer keuze hebben als het tijd is om te solliciteren naar een rijbaan. Goede scholen zijn vaak maar al te trots om u hun slagingspercentage voor het licentie-examen te laten zien, en ook hun arbeidsparticipatie. Je zou ook bij sommige transportbedrijven kunnen informeren over de scholen waar ze hun nieuwe chauffeurs uitkiezen, om een ​​beter idee te krijgen.

Om zeker te zijn van uw toekomstige vrachtwagenrijscholen, kunt u ook een bezoek brengen aan de campus van de school. Is het gebied echt gemaakt om de vrachtwagenrijschool te huisvesten, of lijkt het alsof ze het net hebben gehuurd? Hebben ze een eigen driving range? Is het een echte driving range, ver genoeg van voetgangers en andere voertuigen? Ziet de locatie eruit alsof deze goed gekozen is? Fly-by-night-scholen zijn precies wat hun naam aangeeft: ze zijn binnen de kortste keren verdwenen. Deze scholen zullen dus bijna geen slagingspercentages hebben en helemaal geen hulp bij het vinden van een baan. Het is het beste om een ​​gevestigde school te kiezen, een die eruitziet alsof hij er al geruime tijd is en de komende jaren zal blijven bestaan.

Als je zeker wilt zijn van een baan na het afronden van je opleiding, probeer dan eens een bedrijfseigen of gesponsorde vrachtwagenrijschool binnen te gaan. In tegenstelling tot privéscholen of gemeenschapsscholen die dezelfde cursus aanbieden, is het veel moeilijker om toegang te krijgen tot een school die eigendom is van het bedrijf, omdat je voorbereidende kwalificatie-examens moet afleggen zelfs vóór de eigenlijke scholing. Het goede aan dergelijke outfits is dat ze meestal gratis of met korting zijn. Sommige hebben regelingen waarbij je alleen je collegegeld hoeft te betalen tijdens je diensttijd bij het bedrijf, terwijl andere je zelfs na een bepaalde tijd terugbetalen. Belangrijk hierbij is dat je goed kiest aan welk bedrijf je je wilt binden, dit heeft namelijk gevolgen voor je directe toekomst in deze carrière.

Met de steun van een geschikte rijschool voor vrachtwagens, heb je alleen een schoon strafblad en een medisch attest nodig om te bewijzen dat je gezond genoeg bent om een ​​vrachtwagen te besturen, en je bent klaar om te gaan. Onthoud echter dat een goede school je maar zo ver kan brengen; het zijn jouw daden die vanaf dat moment het woord gaan voeren. Wees een verantwoordelijke en bekwame chauffeur, iemand die goed voor al zijn bedrijfsmiddelen zorgt, en ik verzeker u dat geen enkel bedrijf u ooit vrijwillig zou laten gaan. Tot dan, veel succes en veel plezier (rijschool) jagen.