Att resa med barn: The Luxury of Family Hotels in Grekland

Att resa med barn och som familj är onekligen givande: att dela upplevelser från främmande länder med dina barn och se deras glädje över att upptäcka nya, ofta exotiska, resmål är oslagbart. Men fördelen med att välja lyxhotell framför boende med självhushåll eller billigare all inclusive-resorter kommer till sin rätt när barn hotar att bli trötta eller uttråkade – de bästa hotellen låter det inte ens komma så långt.

Grekland är ett utmärkt exempel på ett populärt europeiskt semestermål som passar utmärkt för föräldrar som reser med barn i alla åldrar. Lyxhotell i Grekland tenderar att erbjuda enastående faciliteter för familjer, från barnklubbar till vattensporter för tonåringar, och säkert vatten för simning till plaskbassänger och vattenparker: chansen är stor att familjer kommer att tillbringa långa, glada dagar i solskenet.

Engagerad personal säkerställer att du uppnår den perfekta balansen mellan kvalitetstid för familjen med att ge var och en tillräckligt med utrymme, ta beslut ur händerna på upptagna föräldrar, som förtjänar sin egen lediga tid på semestern. Fördelen med att välja ett lyxhotell är att allt görs för dig, och att barnklubbspersonalen ligger steget före, så att du kan njuta av din semester utan att behöva oroa dig. Barnklubben på Mitsis Blue Domes, till exempel, ger barn chansen att välja vad de vill ha på sin semester, vilket uppmuntrar dem att få nya vänner.

Utanför roliga dagar kan det vara svårt att hålla barn glada, speciellt när det kommer till mat. Medan vissa barn kommer att frossa i möjligheten att prova ny mat, går det inte att förneka att barn kan vara noga eller krävande. Lyxhotellens briljans ligger i det sättet att de erbjuder ett stort utbud av matalternativ. Många orter, som Minos Palace Hotel på Kreta, erbjuder en rad restauranger, inklusive dedikerade barnmenyer för att hålla barnen nöjda med välbekant mat, och stoppa risken för tårar vid tetid.

Barn kommer också att vara olyckliga om de inte sover bra. Många lyxhotell i Grekland, som El Greco Hotel i Santorini, erbjuder utmärkt studioboende som är tillräckligt stort för hela familjen – föräldrar har sina egna utrymmen, men de ger barn tryggheten att vara nära sin familj. Lyxhotell är också generellt tysta och fridfulla på natten, så risken att bli väckt av konstiga ljud eller hög musik är minimal. Kombinerat med komforten hos 5-stjärniga sängar kommer barn garanterat att sova gott – och kommer inte ha någon ursäkt att klaga på fjädrar i madrassen.

Familjehotell i Grekland är också perfekta för familjer med tonåringar som letar efter en smak av frihet i Medelhavet. Lyxhotell som Mitsis Roda Beach Resort & Spa på Korfu, som ligger över 25 tunnland, tenderar att vara tillräckligt stora för att tillåta tonåringar att göra sin egen grej och träffa andra människor i deras egen ålder, men ändå säkra nog att föräldrarna är säkra på att de inte kan stray långt: en win-win-situation för att hålla alla nöjda. Så också, ingen tonåring kommer att klaga på att bli skjutsad till ett femstjärnigt hotell i en vecka – en bra övertalningstaktik!

Att bestämma sig för ett resmål för en familjesemester är stressigt, men att plumpa efter lyx är väl värt pengarna. Även om det kan verka hektiskt att få en familj genom en flygplats, till ett flyg och ut på andra sidan, kan kunskapen om en privat transfer för att möta dig, och ett lyxigt hotell som väntar, din lyxiga familjesemester bli en rent njutbar upplevelse – och om du kan resa första klass, din semester börjar hemma.

Jacob Reeves är en reseskribent och expert på lyxhotell och Grekland, vilket gör honom väl positionerad för att ge råd om familjehotell i Grekland, lyxhotell i Grekland och alla aspekter av att semestra på de grekiska öarna.

På bergshotellet hittar du det perfekta boendet för dig och din familjs vistelse i Järvsö. Vi ligger på södra sidan av Öjeberget, bara 500 meter från Järvsö centrum och alldeles intill Järvsöbacken, Järvsö Bergscykelpark och Järvzoo. Bo på vårt nybyggda hotell där vi erbjuder torkskåp i varje rum – oavsett om du är här för att åka skidor eller cykla är bergshotellet i Järvsö är utrustad för hela familjen. Våra rum erbjuder gott om plats för upp till sex personer. De är perfekta för den stora familjen som behöver en bekväm plats att bo på när de utforskar allt som vårt område har att erbjuda. Nedan kan du hitta det rum som passar dig och dina boendebehov.

 

Bergshotellet är också ett utmärkt ställe för att hålla din nästa aktiva konferens. Förutom våra rymliga rum så har vi flera olika konferensrum tillgängliga. I vår restaurang möts det goda Hälsinglandsköket med världsomspännande mat – vi vet att du kommer att bli.